keskiviikko 13. marraskuuta 2013

DIY: Kuusi origami

Jouluiset askartelut alkoivat nyt! Vanhasta origami kirjasta löysin kivoja ohjeita. Mielettömän mukavaa puuhaa, ja harvemmin tarvitset yksinkertaisiin juttuihin muuta kuin paperia ja saksia. Easy! Kuuset saavat toistaiseksi vielä muodostaa pienen metsän tauluhyllylle, kunnes saan lähes joka jouluisen "joulumaan" taas rakennettua.
(EDIT: Pyynnöstä yritän myös kirjoittaa sanallisesti, miten kuusi origami taitellaan:

Paperin tulee olla neliön muotoinen. Taittele paperia niin, että neliöön muodostuu neljä taitosta: kulmasta kulmaan, toisesta kulmasta toiseen kulmaan sekä kaksi taitosta sivuilta sivuille (suorakaiteen muotoisesti). Avaa paperi. Nyt paperilla pitäisi olla kahdeksan kolmiota (kuva 1). Taittele seuraavaksi paperista pienempi kolmio (kuva 2), nyt origamissa on periaatteessa neljä kolmiota päällekäin. Seuraavaksi taita "läppä" vasemmalta puolelta keskiviivaan. Toista sama oikealta (kuva 3). Kuvassa neljä käsitellään vasenta läppää. Nosta ja avaa sormella taitos. Taittele niin että sinulla on seuraavaksi kaksi läppää päällekäin. Toista sama oikealla puolella ja lopputuloksen pitäisi muistuttaa kuvaa 5. Käännä origami ja toista kohdat 3-5: nyt origamin tulisi muistuttaa kuvaa 6. Leikkaa kuusen muoto (kuva 7) eli ylimääräinen paperi pois saksien osoittamasta kohdasta. Kuvassa kahdeksan leikkaat halkioita kuusen reunoihin. Mitä enemmän halkioita, sitä tuuheampi kuusi. Kun halkiot on leikattu, taittele leikatuista kohdista kolmioita kohdentaen taitos alaspäin (kuva 9). Toista tämä jokaiselle sivulle (sivuja on yhteensä 8). Avaa kuusi. Voíla!)

Kuusen latvasta langalla kiinni ja kiinni tauluhyllyyn, ilmavia ja pyöriviä. Nyt alkaa aurinko laskea ja kuuset muodostavat kauniita varjoja seinälle, tykkään! Yritin parhaani mukaan tähän loppuun vielä kasata teille ohjetta (mikäli haluatte kokeilla). 

Joulukoristeita en vielä ole varastosta kaivanut esille, ne saavat odotella vielä muutaman viikon. Saisi vaan se lumi jo tulla (ja pakkaset! odottelen kovasti että päästäisiin jo luistelemaankin)! Joko teillä tehdään joulujuttuja?

30 kommenttia:

 1. Vau! Täytyy kokeilla :) sulla on kyllä ihania ideoita!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis ja tyylikäs jouluinen koristus! kiitos myös ohjeen jakamisesta!

  VastaaPoista
 3. Kivoja! Ja tuo "asukastaulun" uusiökäyttö myöskin. Näitä vois koklata likempänä joulua, mä en vielä osaa aloittaa joulukautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asukastauluja metsästin kesällä pitkään ja lopulta kaksi löytyikin kirpparihinnalla. Kivoja kun niihin voi milloin vain vaihtaa tekstin. Oudon aikaisin minäkin tänä vuonna jouluaskartelut aloitin, yleensä vasta joulukuun alussa - mutta sitten onkin aina aika käynyt vähiin. Tänä vuonna ajoissa asialla :)

   Poista
 4. Hei! saisiko selko tekstillä miten tämä onnistuu...pitääkö olla neliön mutoinen paperi? kuinka paperin taittelu menee? leikkaaminen? yritin monenmoisesti ei onnistu...en älyä jujua! );

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Lisäsin ja päivitin nyt kirjoitukseen myös sanalliset ohjeet, yritin olla mahdollisimman selkeä - vaikka hieman vaikea oli löytää oikeita sanoja. :) Kerrohan onnistuiko :)

   Poista
 5. Ihana idea. Täytyykin kokeilla joulun alla ;)

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuuset! Löysin vasta blogiisi ja täältähän löytyi kaikkea kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heini, vastavierailulle tulossa kunhan ilta ja hiljaisuus taas koittaa :)

   Poista
 7. Hienoja!!! Kiitos ohjeesta. Heitin sulle kaamoshaasteen blogissani, käy kurkkaamassa.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Kävin kurkkailemassa, tartun siihen heti viikonlopun rientojen jälkeen :)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Ei muuta kuin kokeilemaan, helppoa ja nopeaa :)

   Poista
 9. nämä on mielettömän ihania! täällä on ollut nyt oikein tehotuotanto kuusia, kiitos hyvistä ohjeista!! :) Ja sinulla on ihana blogi, jään seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkaa hyvät, mukava kun muutkin ovat innostuneet :)

   Poista
 10. Hello, thanks a lot. They look great! Posted them on my blog today :http://chezcelineparis.blogspot.fr

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You're welcome. They look very good :)

   Poista
 11. ich habe kein wort verstanden - aber die bilder sind toll und ich hab schon einige tannenbäume nachgefaltet! lieben dank für die anleitung! glg eva
  i did not understand one word - but the pics are great and i did already some trees! thanks for the tutorial! xo, eva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You're welcome Eva. Happy to share! :) Maybe I should start to write a little summary in English in every post I write? Have a great week!

   Poista
 12. Nämä on kyllä tosi hienoja, mutta ei vaan mene tähän tyhmään päähän, että mitä neloskuvassa tapahtuu.. :/ katotaan kuinka monta paperimyttyä saan aikaseks ennen kuin onnistuu.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minna! Kerrohan onnistuiko lopulta... Jos ei, niin yritän vielä parhaani mukaan neuvoa :)

   Poista
 13. Ihania! Onneksi nain suomalaisen tekstin ja loysin blogisi! Jouluterveiset Kreikasta! Teje

  VastaaPoista
 14. Hei! Upeita origami-kuusia, voinko lainata kuvan myös omaan blogiini?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Lainaa toki, mutta muistathan myös mainita kuvan lähteen :)

   Poista
  2. Kiitos paljon, kuva löytyy nyt täältä: http://origamit.com/origami-kuusi/

   Poista

Thanks for your comment <3